:)

SENSOMMAR I TOREKOV

Vårt sensommarerbjudande är tillbaka! Välkomna på varmrätt och ett glas vin för 198kr, varje dag vi har öppet, hela hösten. För öppettider klicka här.

Sensommar2

Champange Maker’s Dinner 21 Juli

Tisdagen 21 juli blir det en stor upplevelse på G Swensons. Chloé Verrat Directrice Marketing & Communication från Champagne Deutz kommer att vara vår värd i champagnens värld. Läs mer på evenemangets egna sida: swensons.se/deutz

Restaurangvecka 2015!

Fredag 5 juni – Söndag 14 juni är det restaurangvecka på Bjäre!
På Bjärehalvön är det tradition att krögare bjuder in till en prisvänlig och spännande försmak av sommaren. Under tio dagar serveras ett urval av rika matupplevelser på sexton krogar.
Nu för 20:e året med ännu mer fokus på lokala råvaror. Välj bland våra tvårättersmenyer och ta med familjen, vännerna eller arbetskamraterna på, en eller flera, smakfulla upplevelser.

Tryck här så ser du vår meny!

Bjärefågel + G Swenson’s Krog = sant!

kockarna

Detta är verkligen från jord till bord och så lokalt det kan bli. Bjärefågel och G. Swenson’s Krog startade nästan samtidigt i slutet av 1980-talet och det med stolthet och glädje som vi vill visa vår utveckling och våra färdigheter. Våra kockar Kim Thomsen och Alexander Falkheden har tillsammans med Bjärefågels kock John Englund utvecklat en femrättersmeny där de använder alla delar av den nya långsamt växande Bjärekycklingen. Den kommer att framhävas på bästa sätt, med hjälp av bland annat tidiga vårpri­mörer. Per-Olof Ingemarsson, Bjärefågels VD, kommer att vara på plats båda kvällarna för att avnjuta menyn och prata med gästerna. En spännande helg och ett spännande samarbete med ett begränsat antal platser.

Hjärtligt välkomna!

När: 1 & 2 Maj

Tid: 18:00

Pris: 5-rätter för 495 kr

Begränsat antal platser! Bokas på 0431-364590

MENY:
• Krispigt Bjärekycklingskinn med pocherat ägg, stenbitsrom, rökt färskost och friterad jordärtskocka
• Mousse på Bjärekycklinglever serveras på kryddbröd med päronpuré och friterad schalottenlök
• Chilirökta miniklubbor av Bjärekyckling med en kräm av sötmajs och popcorn
• Romansalladswrap med Bjärekycklingbröst, caesardressing, bacon, parmesan och krutonger
• Stekt lårfilé av Bjärekyckling med sauterad spenat, rädisor och en sås på aprikos och pistage

Sunshinestories-surf-travel-blog-Sunshinestories-surf-travel-blog-DSC_0315-Redigera

Om Bjärekycklingen:

Vid årskiftet blev Bjärefågel först i Sverige med att föda upp den långsamt växande Rowan Rang­er-kycklingen.

– Vårt koncept har alltid fokuserat på djuromsorgen och vi har till exempel bara halva beläggningen i stallen jämfört med vad som är tillåtet i Sverige. Våra djur får heller inte någon antibiotika eller antibiotikaliknande medel. Med denna nya långsamt växande kyckling har vi ännu bättre djurom­sorg i våra stall.

– Framförallt så smakar den nya Bjärekycklingen otroligt gott. Den har fantastisk smak och en textur som gör den till en mycket intressant råvara. Därför känns arrangemanget den 1-2 maj väldigt kul, säger Jarl Toremalm och ler.

Den 1 och 2 maj presenterar vi vårt spännande kulinariska samarbete på restaurangen för ett begränsat antal gäster. Boka gärna redan nu på telefon 0431-36 45 90!

 

Påsk i Torekov!

easter15

 

 

Så var det dags för ny säsong i Torekov och på G. Swensons Krog. I år är det jubileumsår på många sätt.
Familjen, nu i 4 generationer, har ägt huset i 110 år.
Jag öppnade G. Swensons Café den 13 juni 1987 för 30 år sedan.
I år är det 25 upplagan av G. Swensons golftävling på Torekov “Krogrundan”.

Vad säger detta? Jo det visar för mig långsiktighet och uthållighet. På G. Swensons har vi gäster som följt oss från cafétiden till idag.
Vi har rätter som är klassiska som vår fisksoppa och våra köttbullar. Köttbullsreceptet är också exporterat till Connecticut och är även där en storsäljare.

I köket återkommer Alexander som kökschef och det ska bli väldigt spännande att under våren se om hans influenser från Karibien där han tillbringat vintern kan integreras i vår meny.

Hjärtligt välkomna i PÅSK som börjar onsdagen 12 april på G. Swensons KRog och sen är det öppet hela helgen.

 

Om ni klickar här så hittar ni lunchmenyn för påsken, och här kvällsmenyn.

Hjärtligt välkomna / Jalle

 

Onsdag 12/4 från 18
Skärtorsdag 13/4 från12 Baren har öppet till 02:00*   
Långfredag 14/4 från 12  Baren har öppet till 02:00
Påskafton 15/4 från 12     Baren har öppet till 02:00*
Påskdagen 16/4 från 12
Annandag Påsk 17/4 från 12

För övriga öppettider se ÖPPET

 

 

Nyårsdagsbrunch!

champagne_brunch

Hoppas ni får en riktigt trevlig nyårsafton! Kom och fortsätt fira i det nya året med brunch hos oss dagen efter! Vi serverar traditionsenlig brunch på G. Swensons Krog på Nyårsdagen från 12:00.

Klassisk brunch och lite till.
245 kr/Barn 165 kr

Välkomna och boka gärna bord på 0431-364590
Jarl Toremalm

Mellandagsöppet och nyårsbrunch!

fejsbok

fejsbokjul

Så vill G. Swensons Krog önska alla våra gäster och vänner en riktigt God Jul.

Krogen har nu lämnat sin 25:e sommar bakom sig och det var en sommar att minnas. 24 grader i vattnet kan jag inte minnas att det någonsin varit förut. Nu är det vackert grått normal vattentemperatur och alla trappor är upptagna. De sista morgonbadarna ses på Östra piren och det är ett litet härdigt gäng som fortfarande njuter.

1993 hade vi vår första juldag på Swensons. Det var ett band från Ängelholm som ringde och tyckte att vi skulle öppna. Jag trodde inte på det men de övertalade mig. Den kvällen tömdes nog byn och alla var på plats. Härligt, tokfullt och lite galet. Då var det vi och ett ställe i Helsingborg som hade öppet, övriga levde kvar i att juldagen var en stilla dag. Det var året då internet var i vaggan och NMT-nätet rådde i mobilvärlden. Jag minns att jag ”altavistade” krog sverige strax före jul och fick 6 eller 8 träffar. Då beställde jag en hemsida. När min farfar öppnade skeppsfurnering 1907 skedde den mesta transporten via havet även till Båstad och telgrafstation med inskränkt dagstjänst av tredje graden fanns för snabba besked på Frennegatan. Just nu 108 år senare nådde jag alla er över hela världen med dessa ord med ett klick.

Klick och God Jul och så ses vi i mellandagarna.

Jalle med familj och personal

P.S

Vår nya tradition Brunch på Nyårsdagen får ni inte missa om ni är i byn.

D.S

Öppettider:

25/12 Juldag från 19:00
26/12 Annandag från 18:00
27/12 Lördag från 18:00
28/12 Söndag från 18:00
29/12 Måndag från 18:00
30/12 Tisdag från 18:00
31/12 Nyårsafton stängt!
1/1 Nyårsdag från 12:00 BRUNCH!

Sedan öppnar vi igen 1 april klockan 18:00 —

30/10 2014 Winemaker’s Dinner med Michaël Lantz

30/10 är får vi ännu ett besök av en vinmakare! Michaël Latz från byn Correns i Provence kommer och talar om sin ekologiska viner.
Byn är även känd för att Pink Floyd spelat in en del från The Wall där samt att Angelina Jolie och Brad Pitt gifte sig där. Correns är också Frankrikes första ekoby och utropar sig som ”100% organic”. Domaine des Apras övertogs av familjen Latz på 60-talet. De hade aldrig gjort vin förut men klarade utmaningen. Nu har andra och tredje generation fortsatt utvecklingen. Vinerna är certifierat ekologiska och typiska för Provence. Vi kommer servera en 5-rätters middag inspirerad av Provence och Michael Latz själv kommer och berättar om sina viner som vi smakar 6 stycken av.

6 viner – 5 rätter
Moules / torskrygg / Hjort / Griskind / Tarte Tatin

Allt med inspiration från Provence!

Pris 595 kr/person

Taxi från Båstad 150 kr/person

Begränsat antal platser – boka på 0431-364590

 

latz

Winemaker’s Dinner med Angelo Cerciello från Fattoria Il Casalone

Fattoria Il Casalone hittar vi längst med Maremmas kustremsa i Toscana. Vingården sätter högt värde i arbetet mot en miljövänligare vinframställning, druvorna odlas ekologiskt och vinodlingen är som vi säger ”eco-friendly”.

Kom och ät en meny inspirerad av Toscana och provsmaka vinerna tillsammans med Angelo Cerviello!
När: Torsdag 2/10
Klockan: 19:00
Pris: Meny samt cirka ½! Flaska vin i provningen kostar 545 kronorBokas! Ring 0431-364590Vi kommer at erbjuda taxiresa t/r Båstad/G. Swensons i Torekov för 150kr/person.
Meny:Bulpo
Bläckfisk / potatis / pimento / olivolja / ärtskott*
Kalvytterfilé
Lardo / baljväxter / Karl-Johansvamp / ossobuccoreduction

*
Ostar / honungsknäcke / fikonmarmelad

Val taleggio / pecorino / gorgonzola
*
Tiramizu

Vi kommer erbjuda 4 viner från Il Casalone.

Till förrätten Leopoldino 2013 – 85% vermentino, 15% vignier

Ett friskt och fruktigt vin. Kommer att bli spännande med bläckfisken.

Övriga tre till varmrätt och ost

Cerida 2012 70% sangiovese, 15% cabernet sauvignon, 15% petit verdot ej eklagrat 3 månader på flaska.

Poggio colombi 2011 90% sangiovese, 10% petit verdot. 8 månader på franska barriquer 3 månader på flaska.

Il Cuchetto 2011 – 90% cabernet sauvignon, 10% petit verdot. Gårdens flaggskepp, 18 månader i barriquer 4 månader på flaska.

 

timeline2

Väl mött och boka i tid.

En torsdag ej att missa.

Begränsat antal platser. Först till kvarn.

 

Hjärtligt välkomna. / Jalle

 

PS

30/10 är det ännu ett besök av en vinmakare. Latz från Correns i Provenxe kommer och talar om sin ekologiska viner. Bock i kalendern.

DS

 

Vingården är familjeägd och har varit i familjens ägor sedan 1960 men redan på tidigt 1800-tal odlades det druvor här. En av vingårdarna hette Colombi och idag producerar Il Casalone ett vin från denna vingård med samma namn, Poggio Colombi. Il Casalone var även bland de första att börja experimentera med internationella druvsorter som cabernet sauvignon och petit verdot.

Il Casalones ägor sträcker sig över 300 hektar men inte allt är vinodlingar. På 1960-talet, när familjen tog över vingården var 12 hektar vinodlingar och år 2001 utökades planteringarna med ytterligare 11 hektar. Närheten till havet mildrar klimatet på somrarna och även på vintrarna då kyliga vindar från norr drar in över landskapet. Jordmånen består främst av lera, slam och sand med utmärkt dränering och här trivs cabernet sauvignon, sangiovese och petit verdot bäst. Vingårdarna närmre havet har mer sand och grus i jordmånen och här planteras det vermentino och viognier.

Allt på vingården sköts mycket noggrant, druvorna skördas för hand och selekteras hårt.

 

Skördefest på Bjäre 2014

nygott

“Välkommen att fira årets skörd när Bjäres odlare och
matproducenter bjuder till bords. Under fyra dagar
serveras 3-rätters skördemenyer på elva krogar.
Med lokala råvaror och produkter kommer varje
restaurang att skapa sin egen individuella meny.”
-Båstad Bjäre Gourmet

Vår meny:

Vaktelbröst
rucolla / pepparrot / sockermajs / äpple / vaktelägg

*
Knutstorps hängmörade entrecôte
svartkål / svamp / pumpa / Förslövssenap / Ebbessons blåmögelost / rödvinssås

*
Plommon
caramel / ingefära / crunch / vanilj (angelica) / Swensons färskost
475:

Det är gott att leva i skördetid!
Boka bord på 0431-36 45 90

Follow Us