:)

Gourmetvecka 13-17 Augusti!

En nyhet för i år är att vi kommer erbjuda en 5-rättersmeny utöver våra klassiker och à la carte onsdagen 13 augusti till söndagen 17 augusti.

Menyn kommer våra kockar att komponera inför premiären på onsdag. Räkna med att de vill göra sitt yttersta efter en lång lyckad säsong och använda Bjäres produkter tillsammans med nedan utvalda huvudingredienser:

Pilgrimsmusslor
Anklever
Antingen hälleflundra, torsk eller marulk
Lamm
Choklad

Pris för 5-rätters meny: 645 kronor

Låter det gott? Vi kommer endast att servera denna menyn under en begränsad tid, 13-17 augusti. Boka bord på 0431-364590

Vill du få information om våra vinprovningar, specialkvällar, menyuppdateringar först i byn? Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Det kommer ut då och då, mest på sommaren och är inte alls spammigt. Vi lovar att inte dela med oss av din mejladress till tredjepart och det går bra att närsomhelst säga upp din prenumeration.




Skärmavbild 2014-08-07 kl. 22.22.31

Bordeauxprovning 13/8

I september 1996 ett par år efter att alkoholhandel i grossistledet hade privatiserats hade Vin & Sprit en auktion på sin då alldeles för omfattande Bourdeauxkällare. En god vän som jobbade på V&S hörde av sig om att jag måste köpa på auktionen. Jag var då på HallandsVäderö med mina barn och auktionen var i Stockholm. Han var desperat och berättade att detta tillfälle aldrig kommer tillbaka. OK faxa mig vad som erbjuds sa jag och sprang ner till min båt som jag generöst fått låna av Christian W. Jansson som frekventerade min krog och en gång lärt mig segla i TBSK. Auktionen var om 2 timmar så det var bråttom. 30 knop in i hamnen in på kontoret där min fax stor som en AGA-spis stod och hackade fram faxet med dyrgriparna. (Faxen var tidningen NST:S första från 1971 köpt i annonsbladet lila tidningen för 300 kronor om ni kommer ihåg föregångaren till blocket). Med faxet i hand ut på ön igen så att jag inte missade mina pojkars simtävling. Efter en kort stunds läsande upp till telefonhytten och ringde Robert. Han sa att du måste köpa det, det och det. Till sist gav jag honom fria händer för en viss summa. Det kom en pall framåt hösten med dessa lådor och nu efter 20 år i källaren är det dags att erbjuda dem till er.

Lars Svensson är vår guide i denna provning som med fördel avslutas med vår gourmetmeny för de som önskar.

Först till kvarn till denna unika provning gäller. Ring 0431-364590

Det blir provning av:

1990 Domaine de Chevalier (Pessac-Léognan)

1993 Château Mouton Rotshild (Pauillac)

1993 Château Trotanoy (Pomerol)

1995 Château Lagrange (Saint Julien)

1998 Cos d´Estournel (Saint Estèphe)

2000 Château Beauséjour (Saint Emilion)

Pris: 1450kr/ person.

Sunshinestories-surf-travel-blog-DSC00518

 

 

Hedentorp + Swenson’s = sant!

I början av nittiotalet planterade Katarina en vinranka hon köpt på på Hedentorps Plantskola. Ingen kunde väl tro att den 24 år senare skulle vara finare och större än någonsin? Den är en naturlig del av krogen.

I våras kontaktade vi Hedentorps Plantskola för att få hjälp med vår uteservering. Vi önskade oss ett långvarig samarbete med några som visste vad dem gjorde och är så glada att jobba med Hedentorp. Lasse Olsen är tredje generationen på Hedentorp och står för kvalité och kunskap! Se bara på vinrankan!

Liv som driven Hedentorps tillsammans med Lasse kom ut till oss i Torekov i början av sommaren och vi pratade om hur man kunnat fixa till vårt uttryck med hjälp av växter. I början av Juli kom Liv tillbaka med en hel lastbil med växter och stylade om hela Swenson’s. Liv inspirerades av Torekovs känsla och kom med vass, lavendel, murgröna och andra jättefina växter jag inte kan namnet på. Dessutom stylade hon med Tine K korgar, Love Warrior accessoarer och snygga krukor. Vi är så himla nöjda! Nu i slutet av juli har alla väster frodats och är dubbelt så stora, kom förbi och kolla in dem!

Om ni själva letar efter växter så besök Hedentorps Plantskola i Ängelholm eller deras pop up shop på Farmers Market Torekov. Glöm inte kika i Livs fantastiskt inspirerande blogg: Tusenfröjd och hennes fina instagram.

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6550
Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6877

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6882

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6886

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6890

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6892

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6894-2

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6901

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6924

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6932

 

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6939

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6956

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6946

Processed with VSCOcam with f2 preset

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_6966

 

 

Ni hittar Hedentorp på Farmers Market hela sommaren!Sunshinestories-surf-travel-blog-DSC09846

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_0342

Bokrelease för Torekovsboken 6/6

Torekov är en mytomspunnen sommarort, omgärdad av historiska sägner och en hel del modern mytbildning. Erik Magnusson och Frederic Täckström skildrar med spännande texter och över 300 bilder hur Torekov under decenniernas lopp förändrats som sommarort och ferieparadis.

Det är en berättelse som sträcker sig över tusen år – från det att sagan om Sankta Thora lockade de första turisterna, pilgrimer som genom ett besök vid offerkällan i Torekov försäkrade sig om Guds nåd, till 1800-talets badgäster som kom hit från storstaden för att  »leva det enkla livet i det lilla fiskeläget«.

I modern tid har Torekov fått rykte om sig att vara ett rikemansgetto, en enklav för förmögna som genom att köpa hus i bykärnan även påstås köpa in sig i en exklusiv sällskapsklubb.
En gammaldags stillhet vilar över Torekov. Det som gäller är friluftsliv, familjesamvaro och naturupplevelser, inte glamoröst nöjesliv.

»När aftonen kommer sätter man sig på klipporna, lyssnar till vågornas brus, ser månskenet glittra öfver Skelderviken och Kullens mörka massa höja sig därbortom. Det är mer värdt, än hvad någon direktion för nytta och nöje skulle kunna bjuda på«, skrev Hugo Fröding redan 1896.
Det påståendet är lika relevant idag.

6 juni klockan 16 – 18 därefter kan ni stanna kvar för middag tillsammans med författarna – 2-rätters meny och bok 495:-
Ring och boka(!) på 0431-364590. Begränsat antal platser.

Omslag Torekov beskuret 72 dpi

Fira Mors Dag på G Swenson’s Krog

Säga vad man vill om alla dessa specialdagar.. Kanelbullens dag, världsmeteorologidagen, världsskrattdagen eller vänsterhäntas dag.. En sak är säker, det finns många anledningar till att fira alla mammor på mors dag, tycker inte du? Vi tycker att mors dag är ett bra tillfälle att umgås och visa uppskattning. Bjud mamma till G Swenson’s krog så bjuder vi henne på menyn, gäller endast om ni är 4 personer eller fler och äter 3-rätters meny. Boka gärna på 0431-364590

version4

Meny:

Torekovsparris
citronhollandaise

*
Torskrygg
Gräddkokt savoykål / balsamicostekt varmrökt sidfläsk / rödvinssås

Alternativt

Skånsk hängmörad ryggbiff
Primörer / nypotatis / bearnaisesås
*
Creme Brülé
rabarber- jordgubbskompott

385 kronor (två rätter 295kr)

meny

Winemakers Dinner: Rickard Enkvist 21/5

facebook

Onsdagen 21 maj 18:30 blir det Winemakers Dinner på G. Swensons Krog med Rickard Enkvist känd som den ”galne svensken”.

I samarbete med Invinitum välkomnar vi en svensk vinmakare till G. Swensons Krog. Rickard Enkvist som har sin vingård Bodega Cézar i bergen i närheten av Marbella i Spanien har fått ett 20-tal utmärkelser i vinvärlden.

Rickard producerar fascinerande viner på sin vingård. Hans förmåga att blanda spansk och fransk tradition gör hans verk unikt. Rickard är övertygad om filosofin att värna om naturen och miljön är den enda rätta för att uppnå kvalitetsviner, så användning av bekämpningsmedel och konstgödsel existerar inte. Vinerna buteljeras sedan utan filtrering.

De första vinrankorna planterades 1998 på en karg bergstopp i Gaucin. Där har det inte odlats vin sedan romartiden. Den första spaden sattes i marken och målet var solklart: Rickard Enkvist var fast besluten om att det visst gick att producera kvalitetsviner av främst Tempranillo i dessa södra delar av Spanien.

Kort och gott:

21 Maj 18:45

6-8 viner, 5 rätter, 585 kronor

Boka genom att ringa 0431-364590

Det blir skaldjur, tapas, mustig kötträtt, grönmögelost, äppledessert. Allt tillagat så det passar vinerna och med lokala råvaror så långt det går.

För er i Båstad och längs vägen
finns en buss bokad kl. 18:00 från Malens Torg, den stannar också vid ICA 18:05 och vid Mariatorget senast 18:15. Pris 150 kronor tur och retur. Endast förbokningar till JIBE taxi 0431-79127. Maximalt 24 personer först till kvarn gäller. Återresa cirka 22:30.

Taxibuss tur och retur till Båstad
För er i Båstad och längs vägen finns en buss bokad kl. 18:00 från Malens Torg, den stannar också vid ICA 18:05 och vid Mariatorget senast 18:15. Pris 150 kronor tur och retur. Endast förbokningar till JIBE taxi 0431-79127. Maximalt 24 personer först till kvarn gäller. Återresa cirka 22:30.

nyhetsbrevbild

Bilder från påsken

påsk3

Processed with VSCOcam with t1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

IMG_2365

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_2317

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_2367

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_2373

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_4420-2

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_4429-2

Sunshinestories-surf-travel-blog-IMG_4458-2

 

Påsk i Torekov 2014

När knoppar brister

Tidig vår och högtryck i mars. Underbart. Våren får oss människor att bli lite härligt korkade. Varje år första gången solen lyser så utropar vi våren är här och i nästa andetag så ylar vinden snålt med snöglopp som svider. En stund senare återigen glada rop och optimismen ser inga gränser över en solglimt. “Nu kommer snart nypotatis och näktergal etc. etc.” Efter tre sådana utbrott i mitten av mars börjar vi tala om sommaren istället och ser för vårt inre då vi lojt låter fötterna svalkas i vattnet när vi utvilade sitter på en brygga eller sten på Hallands Väderö.
Entusiasten i oss främjar optimisten därinne som utbrister i längtansfulla adjektiv om den ljusa tiden helt utan stöd i vårvinterns verklighet med ishalka i morgondimman. Ändå är det så sant, det är vår förväntan, vår längtan och vår tillit till solens värmande kraft. Knopparna sväller, lökarna tittar fram under snön, lärkorna slår sin första drill, strandskatorna ilar omkring som vilsna polisbilar på låg höjd, fågelsträcken drar kraftfullt norrut. Kraften och viljan att finnas och växa uttrycker sig varhelst vi tittar. Det är vår och vi är inte korkade bara förväntansfullt otåliga. Det är vår, det är april och snart är det Påsk – låt oss fröjdas.

Välkomna till en påsk i Torekov / Jalle

påskheader2

Öppettider i påsk

16/4 Onsdag 18 – 23
17/4 Skärtorsdag 12 – 02
18/4 Långfredag 12 – 02
19/4 Påskafton 12 – 02
20/4 Påskdagen 12 – 23
21/4 Annandgen 12 – 21

För övriga öppettider klicka här.

Bröllopsfotograf Skåne

Petter, son i huset & Linn hans flickvän har ni säkert sprungit på om ni besökt oss. De jobbar i servisen men också med marknadsföringen. De driver sitt eget företag som fotografer/kommunikatörer och fotograferar till exempel många av de bröllop och fester vi håller i. Petter & Linn har precis lanserat sin nya hemsida där de presenterar sina bröllopsfotografier och de tjänster de erbjuder. Så om ni ska ha en fest eller gifta er, spana in Bröllopsfotograf Skåne!

Att anlita Petter eller Linn att fotografera ert bröllop ger en del fördelar. Först och främst erbjuder de 10% rabatt på utvalda fotopaket om ni ska ha bröllopsmiddagen på G Swensons krog eller lada. Dessutom känner de känner till bröllopslokalen med alla vinklar och vrår, var ljuset är bäst eller var det är värdelöst, de känner också till kyrkorna på bygden och sist men inte minst har de många magiska fotomiljöer i bakfickan när det kommer till att ta porträttfoto. Alla dessa faktorer bidrar till att Petter & Linn slipper stressmomenten som annars kan plåga en bröllopsfotograf, och fotograferingen blir lugnare och mer avslappnad med ännu mindre saker som kan stå i vägen. Därav kan de erbjuda rabatten i samband med att ni bokar bröllopsmiddagen hos oss.

Nedan är några av deras fotografier men spana in deras hemsida för att se fler.

www.brollopsfotografskane.se

Skärmavbild-2014-04-03-kl.-17.51.25-800x428Bröllopsfotograf-Skåne-Malmö-Torekov-Båstad-Norrviken-IMG_6765Bröllopsfotograf-Skåne-Malmö-Torekov-Båstad-Mia&Packe11Bröllopsfotograf-Torekov-Petter-Toremalm-Skåne-1500px-mabelle&oscar2Bröllopsfotograf-Skåne-Torekov-Petter-Toremalm-MiaPacke-_AD12043

Öppet i mellandagarna & på nyårsdagen!

facebook

Då är det dags för final på G. Swensons Krog! Mellandagsöppet med goda smaker och så den numera klassiska brunchen på Nyårsdag. Sedan vi sist hade öppet har vi drabbats av Sven. Jag har upplevt de flesta stora stormarna i Torekov de sista 50 åren men Sven var en grym bekantskap, att ha mer än 12 timmar med extremt högt vatten var facinerande, skrämmande och förödande. Vi var alla väldigt väldigt små. Jag stod på parkeringen nedanför Pika Pika och såg skumkaskader 10 meter ovanför klippan vid Warmbadhuset samtidigt som det forsade vatten mellan Warmbadhus och Torekov Marin. Vågorna vid strande var över 2 meter höga och morgonbryggan var helt under vatten i långa perioder. Stranden har blivit bredare och på sina ställen så bred att cykelvägen spolats bort. En eftertänksamhet infinner sig i tystnaden efteråt. Tankarna går till Filipinerna till det nya isfria arktis till en ismås som förirrade sig från norra Grönland till Båstad hamn. Simone var hårdare med rekordsyrka 42 sekundmeter men Sven visade en oförsonlighet och energi som jag aldrig för upplevt. Vi var alla väldigt Ödmjuka när vattnet väl sjönk undan.
Nu stundar jul och efter afton räder G. Swensons in i dansen. Hjärtligt välkomna ni som hittar hit dessa sista dagar på året.

Öppettider:

25/12 Juldag Till 30/12 från 19:00

1/1 2014 Nyårsdagen Brunch från 12:00

Här hittar ni menyn.

Jalle

Follow Us