:)

Restaurangvecka 6 juni-16 juni

På bjärehalvön är det tradition att krögare bjuder in till en prisvänlig och spännande försmak av sommaren.

I år är vår meny följande:

Katarinas nubbesill
hembakat grovbröd / 33 månaders lagrad skånsk grevé

Skånsk hängmörad ryggbiff
ungsbakad tomat / grönpepparsås / bjäreprimörer
ekologisk KRAV-odlad färskpotatis från Holmbergs på Vråen på Bjäre

Boka gärna bord på 0431-364590 Välkomna!

Primörgille på Bjäre

Idag är det primörgille på Bjäre. Tidigt i morse var kockarna från alla våras krogar tillsammans med bönderna ute på åkern och tog upp de första primörerna. Tillsammans lagar varje restaurang sin rätt på de alldeles nyplockade råvarorna. På bilderna ser ni när vi var i Ramsjö och plockade ramslök, tog en kaffe, testade den nya Båstad ölen, diskuterade mat och hämtade sparris från Torekov.

 

Kristi himmelfärdsdag och Primörgille!

Äntligen!

G. Swensons Krog välkomnar er till Kristi Himmelsfärdsdag i Torekov! Vårvärmen har äntligen kommit och grönska slår ut, vitsipporna blommar och fåglarna sjunger. Vi har haft ringtrastar i trädgården hela veckan där de rastat och ätit mask inför vidare färd mot nordkalotten och sommarvistet. Ljuvligt, härligt och efterlängtat. Två dagar i T-shirt, skönt!

Öppet:
Tisdag 7/5 Från 19:00
Onsdag 8/5 Från 18:00
Torsdag 9/5 Från 12:00
Fredag 10/5 Från 12:00 – 16:00 På kvällen abonnerat
Lördag 11/5 Från 12:00
Söndag 12/5 Från 12:00

G. Swensons öppnar redan på tisdag kväll för den som är tidigt nere.
På onsdag efter en lång resa till Torekov lockar vi på G. Swensons Krog förutom med vår a la carte även med kvällsmat

Gravad lax med dillstuvad potatis eller Kalvgryta på skånsk kalv och vårprimörer
Pris: 164 kronor med ett glas vin 194 kronor

Torsdag 9 Maj


Kristi Himmelsfärds Dag erbjuder vi en vinupplevelse. Vi öppnar några riktigt stora viner och erbjuder dessa i paket. 3 glas 245 kronor. Erbjudandet gäller endast 9/5.
Ett unikt tillfälle att smaka stora viner!

Det är 3 druvor vi vill presentera och vinpaket med 3 glas med 10 cl. i varje.
Varje paket med 3 viner kostar 245 kronor.

Pinot Noir

2009 Cloudline Oregon (J. Drouhin) USA 

2010 Hamilton Russel Hermanus Sydafrika

2009 Pommard 1:er Cru Epenots Bourgogne Frankrike

Cabernet Sauvignon

2008 Reyneke Cornerstone Stellenbosch (Johan Reyneke) Sydafrika

1995 Chateau d´Angludet Margaux Bordeaux Frankrike

2007 Napa Angel California (Aurelius Montes) USA

Chardonnay

2009 Freestone Chardonnay Sonoma (Joseph Phelps) USA

2010 Chablis Domaine Garnier & Fils

2008 Heitz Cellars Chardonnay Napa Valley

Lördag 11 Maj

Dags för årets Primörgille (se länk). 
I samarbete med odlare och producenter serverar vi Bjäres nyskördade primörer som en förrättstallrik. Isen ligger i Mälarens vikar Men på Bjäre skördar vi årets första godasaker.

En folkfest där vi stolt njuter av våra nära odlares otrliga kunnande. I dag vet vi att det blir Torekovsparris och jungfrusallad från DM Grönt i Öllöv.

Vi hoppas på nypotatis men vintern har nog varit för kärv.
Årets första potatisbild kan ni njuta av här, liten men på gång:

Alla foton är tagna i veckan som gått av fotograf och son i huset; Petter Toremalm. Kolla in hans hemsida här

Söndag 12 maj

Helgen tar slut och dags för en promenad och en lunch innan återfärd eller tidig kväll med en förhoppningsvis förtrollande solnedgång. 
Varför inte avsluta helgen på G. Swensons Krog med vår klassiska fisksoppa eller våra hemlagade köttbullar.

Hjärtligt välkomna någon dag eller alla dagar,
Jarl och Katarina på G. Swenson´s Krog

Påsk i Torekov!

Jalles nya viner, Katarinas påskmeny, Diana & Petter i baren och Vinrankan utslagen. Kan det blir bättre?

Öppet:
27/3 fr 18
Skärtorsdag 28/3 fr 12 + Baren
Långfredag 29/3 fr 12 + Baren
Påskafton 30/3 fr 12 + Baren
Påskdagen 31/3 fr 12
Annandag påsk 1/4 fr 12

VÄLKOMNA!

Winemakers Dinner – Pio Cesare

När katterna är borta dansar råttorna på bordet. Enligt talesättet skulle isåfall våra gäster vara katterna, och vi själva råttorna. Under de mörka vintermånaderna håller vi stängt restaurangen och passar på att smaka, njuta, inspireras så mycket vi kan inför nästa säsong.

I helgen var en sådan smakrik helg, då vi var bjudna på winemakers dinner av Torres som flugit in Cesare Benvenuto från Pio Cesare för att presentera sina viner i kombination med mat. Vi hamnade utanför halmstad på Pio Country Club, ett magiskt hotell mitt i naturen rakt utanför Halmstad.

Pio Cesare är en av de klassiska gårdarna i Italien och deras viner syns idag på toppkrogarna världen över. Vi har länge gillat deras viner, och nu gör ännu fler Svenskar det, för nyligen vann ett av dem 5 solar av Bengt Frithiofsson på TV4. Cesare Benvenuto som vi fick möjligheten att träffa är fjärde generation på den anrika vingården i Alba som har vinkällare i de gamla romerska murarna. Han lät guida oss genom Piemonte med hans viner såsom Barbera, Barolo, Barbaresco och flera andra klassiska italienare.

Vi började med italienska tilltugg i mängder tillsammans med ett fantastiskt krispigt chardonnay vid det vackra namnet L’Altro.

Hotell och restaurang abbonerat för oss och vi fick sitta precis jämte kocken som lagade maten framför oss, tala om hemma hos stämning.

Så började vi gå igenom vin efter vin, tillsammans med maträtt efter maträtt. Vinsnack varvades med livliga diskutioner om allt annat.

Alltid underbart att höra vinmakaren själv presentera sitt verk. Här drar Cesare Benvenuto en spännande story och förklarar skilladen mellan två så lika, men ändå olika, Barolo och Barbaresco, som blivit till efter perfektionering av sin familjs arbete i flera generationer.

Pio Country Club serverade fantastisk mat med inspiration från Argentina. Och ja, namnet har med vingården Pio att göra, tillsammans har de nämligen tagit fram ett eget vin.

Vinerna vi provade minus L’Altro som kom bort. Finn ett fel bland dem..?

Mas La Plana såklart. Vi hade en italiensk-spansk dispyt under middagen, på ett humoristiskt sydeuropeiskt vis, med Cesare Benvenuto i ena änden av bordet, och Joan-Ramon Casals från Torres i andra änden. Och det slutade med att Joan-Roman fick ner i källaren och hämta det bästa han kunde hitta i spansk väg för att se hur det stod sig mot italienarna. Vilket som var bäst lämnar vi osagt.

Jalle & Petter mätta, glada och redo för att vända hemmåt med vars en souvenir.

Mellandagsöppet samt brunch på nyårsdagen

Varje kväll i mellandagarna från 18:00 är det öppet på G. Swenson´s Krog
Välkommen att njuta en helt julmatsbefriad men.
Löjrom, räkröra, svensk oxfilé, gös, hjort, creme brule, G. Swenson´s chokaldkaka.och lite till
Vi har även lite nya spännade viner.
Tveka inte Boka bord på 0431-364590. (om du har lyckan att vara i Torekov dessa dagar)

På nyårsdagen så har vi brunch från klockan 12! Välkomna! Boka gärna bord via 0431-364590 eller 0705494987.

Höstlovserbjudande!

Skäm bort dig själv och ditt barn med en god lunch nu under höstlovet! I samband med att Torekovs Warmbadhus erbjuder höstlovs-behandlingar med reducerade priser för barn och ungdomar så har vi öppet för lunch hela veckan mellan klockan 12-15 till mycket förmånliga priser. Gör en heldags utflykt till Torekov! För en närmare titt på vår lunchmeny, tryck här.

Gåsmiddagar på G Swensons 2013


På G. Swensons´s Krog har det serverats klassisk gåsamiddag sedan 1991, det är den tradition som har flest år på nacken hos oss. Vi tycker att klassisk gåsamiddag är väldigt gott. Nästan alla råvaror kommer från Bjäres odlingar och allt tillagas i köket på G. Swenson´s Krog.

Svartsoppan puttrar och kryddas upp med cognac och madeira strax innan servering, olika sorters krås där gåsleverkorven är populärast serveras till. Som alternativ till svartsoppan serveras pumpasoppa med en kantarelltoast. Kantarellerna plockar vi själv i skogen.

Gåsen steks i ugnen, såsen kokas på skrovet, äpplemos, rödkål och rosenkål, äpplehalvor, katrinplommon allt förbereds inför premiären.
Till sist kommer äpplemazarinkakan med hemlagad vaniljsås.
Det är fullbordat.

Till allt detta ska det finnas lämplig dryck.
Sherry till svartsoppan, sauvignon Blanc till pumpasoppan, pinot noir samt kraftiga fruktiga rödviner till gåsen och slutligen Pommeau de Normandie ett starkvin på äpple till äpplekakan.
Givetvis finns Malmbergs mineralvatten och alkoholfri öl och vin att tillgå.
Gör vår tradition till din boka bord någon av följande helger.

OBSERVERA att detta är information från 2013. För information om årets gåsamiddagar, klicka här. Tyvärr erbjuder vi inte golfpaket i år.

 

I år har vi premiär redan 26 oktober.
Vi serverar gås 26, 27, 28 oktober – 3, 4, 5, 9, 10,11 november och eventuellt 16, 17 och 18 november.

Två rätter för 345 kronor och tre rätter för 395 kronor.

Boka bord för att säkra din plats. Ring 0431-364590 eller 070-5494987.

I år är vi en helg tidigare än vanligt och kombinerar det med ett kanonerbjudande för dig som gillar golf:

Torekov i New York Times

För några veckor sedan publicerade den amerikanska tidningen New York Times ett repotage om Bjäre! En häftig upplevelse att läsa om “Cape Bjare”, potatisen och Karlssons Vodka i en internationell stor tidning. Vi är extra stolta då NY Times tipsar och länkar till vår restaurang! Läs hela repotaget här. Får det dig att bli nyfiken på att prova Karlssons Vodka? Vi serverar den på G Swensons!




Bilder: JAMIE HAWKESWORTH från New York Times

Öppettider i höst!

Vill bara uppmärksamma er om att det är nya öppetider nu när hösten har kommit!

Sensommar/Höst (från 10 september)

Ons, Tors & Fredag från 18:00
Helger från 12:00
Mån & Tis öppet för beställningar

Bordsbokning 0431-364590 eller 070-5494987

Vi ses!

Follow Us