Gåsmiddagar på G Swensons 2013


På G. Swensons´s Krog har det serverats klassisk gåsamiddag sedan 1991, det är den tradition som har flest år på nacken hos oss. Vi tycker att klassisk gåsamiddag är väldigt gott. Nästan alla råvaror kommer från Bjäres odlingar och allt tillagas i köket på G. Swenson´s Krog.

Svartsoppan puttrar och kryddas upp med cognac och madeira strax innan servering, olika sorters krås där gåsleverkorven är populärast serveras till. Som alternativ till svartsoppan serveras pumpasoppa med en kantarelltoast. Kantarellerna plockar vi själv i skogen.

Gåsen steks i ugnen, såsen kokas på skrovet, äpplemos, rödkål och rosenkål, äpplehalvor, katrinplommon allt förbereds inför premiären.
Till sist kommer äpplemazarinkakan med hemlagad vaniljsås.
Det är fullbordat.

Till allt detta ska det finnas lämplig dryck.
Sherry till svartsoppan, sauvignon Blanc till pumpasoppan, pinot noir samt kraftiga fruktiga rödviner till gåsen och slutligen Pommeau de Normandie ett starkvin på äpple till äpplekakan.
Givetvis finns Malmbergs mineralvatten och alkoholfri öl och vin att tillgå.
Gör vår tradition till din boka bord någon av följande helger.

OBSERVERA att detta är information från 2013. För information om årets gåsamiddagar, klicka här. Tyvärr erbjuder vi inte golfpaket i år.

 

I år har vi premiär redan 26 oktober.
Vi serverar gås 26, 27, 28 oktober – 3, 4, 5, 9, 10,11 november och eventuellt 16, 17 och 18 november.

Två rätter för 345 kronor och tre rätter för 395 kronor.

Boka bord för att säkra din plats. Ring 0431-364590 eller 070-5494987.

I år är vi en helg tidigare än vanligt och kombinerar det med ett kanonerbjudande för dig som gillar golf: