Torekov är en mytomspunnen sommarort, omgärdad av historiska sägner och en hel del modern mytbildning. Erik Magnusson och Frederic Täckström skildrar med spännande texter och över 300 bilder hur Torekov under decenniernas lopp förändrats som sommarort och ferieparadis.

Det är en berättelse som sträcker sig över tusen år – från det att sagan om Sankta Thora lockade de första turisterna, pilgrimer som genom ett besök vid offerkällan i Torekov försäkrade sig om Guds nåd, till 1800-talets badgäster som kom hit från storstaden för att  »leva det enkla livet i det lilla fiskeläget«.

I modern tid har Torekov fått rykte om sig att vara ett rikemansgetto, en enklav för förmögna som genom att köpa hus i bykärnan även påstås köpa in sig i en exklusiv sällskapsklubb.
En gammaldags stillhet vilar över Torekov. Det som gäller är friluftsliv, familjesamvaro och naturupplevelser, inte glamoröst nöjesliv.

»När aftonen kommer sätter man sig på klipporna, lyssnar till vågornas brus, ser månskenet glittra öfver Skelderviken och Kullens mörka massa höja sig därbortom. Det är mer värdt, än hvad någon direktion för nytta och nöje skulle kunna bjuda på«, skrev Hugo Fröding redan 1896.
Det påståendet är lika relevant idag.

6 juni klockan 16 – 18 därefter kan ni stanna kvar för middag tillsammans med författarna – 2-rätters meny och bok 495:-
Ring och boka(!) på 0431-364590. Begränsat antal platser.

Omslag Torekov beskuret 72 dpi