Bröllop på magiska Bjärehalvön

Bröllop på Bjäre. Ni har precis haft en fantastisk vigsel i en av våra kyrkor, eller kanske i naturen med utsikt över havet och Hallands Väderö. Det skira ljuset längst ut på Bjäre, de vackra vyerna med utsikt över havet där Hallands Väderö skimrar i väster eller Kullens mörka silhuett ståtar i söder. Detta har inspirerat många att knyta sina band i Torekov med omnejd. Det finns fler anledningar till att fira sitt bröllop i Torekov. En av dem är vår festlokal i Torekov / Båstad. Strax utanför byn har vi renoverat ett gammalt stall för att ta emot för bröllop och fest. Brudpar efter brudpar gifter sig, vi tar hand om festen och de utstrålar “fantastiskt”. Anknytningen till de stora hotellanläggningarna på Bjärehalvön, närheten till havet och naturen tillsammans med vår erfarenhet av bröllop gör vårt upplägg ganska unikt.

Vårt upplägg

Alla bröllop blir inte som det var tänkt. Det är mycket som ska klaffa och ni som beställare gör detta förhoppningsvis bara en gång. Festen är det svåraste, den är lång, bordsplacering är viktig, maten ska vara god, mättande och ändå komma till sin rätt under en ovanligt lång middag. Sedan ska allt detta ske i en kanske inte helt känd miljö och det ska kännas som ett naturligt flöde precis som er vision är.

Med 25 års erfarenhet och över 150 bröllopsfester och andra större tillställningar vad som behövs för att få just er fest som ni vill ha den. Vi har stor respekt och en ödmjuk inställning inför ert bröllop, kostnaden och det unika i er fest. Den precision och känsla vi levererar på vår restaurang gör vi också i vår festlokal, oavsett om ni är 40 eller 150. Det vi erbjuder är ett helhetskoncept där vi står för allt från lokal till middag samt organisation av er fest. Med vår service kan ni känna er trygga för att er fest sker som ni önskar även om det är en mindre, enkel tillställning eller en stor och glamourös fest i flera dagar.

“Vi gör detta flera gånger per år, ni gör det kanske bara en gång i livet” – Jalle (krögare & bröllopsarrangör)

Vår bröllopslokal

G Swenson´s lada ligger på Bjäre i Nordvästra Skåne, strax utanför Torekov och nära till Båstad. I ett omsorgsfullt renoverat stall och loge har det skapats en miljö som har kvar en genuin gårdskänsla och samtidigt ger oss möjlighet att ge en fullkomlig service. Lokalen är utmärkt för fester och mottagningar för 40 – 150 gäster. Uteplatsen framför ladan har en gräsyta på 500 kvadratmeter i sammal plan som lokalen som är omringad av åkrar och ängar. Där kan vi sätta upp tält i olika storlekar med möjlighet att sätta upp till 400 gäster. 

Torekov, Båstad och Bjärehalvön är geografiskt sett ett perfekt område att fira ditt bröllop på. Vi ligger nära till många bra hotell i Båstad och Torekov’s området såsom Torekov Hotell, Hotell Skansen, Ramsjö Gårdshotell, Torekovs Camping, Torekov Guesthouse, Sjöbyggaregården, Solgården i Torekov, Pensionat Enehall m.fl. Några av dessa, inom cykelavstånd från festlokalen. Dessutom finns den lokala flygplatsen Ängelholm endast 30 minuters bilfärd till festlokalen, Köpenhamns flygplats Kastrup, Malmö Flygplats och Göteborgs flygplats relativt nära för våra långt resande gäster.

Vad är ett Swensonsbröllop?

– Hos oss ingår bröllopskonsultation alltid kostnadsfritt
Vi engagerar oss i förberedelserna med allt från organisation, logistik, bordsplacering, tallistor, dekoration, kontakt med toastmaster etc. allt för att festen ska blir som ni tänkt er

– Ni får ta med egen dryck
Efter att menyn är satt tar vi fram dryckesförslag från systembolaget som passar till maten, allt ni behöver göra är att beställa och hämta på närmaste systembolag. Det gör att dryckeskostnaden för er blir mycket förmånlig.

– Vi har nära samarbete
Med dekoratörer, musiker, fotografer, stylister, vigselförrätare m.fl i branschen som är duktiga, vid önskemål hjälper vi er att komma i kontakt med rätt folk.

– Ni har visionen för er fest – vi har 25 års erfarenhet
Och nära 100 fester all den kunskap som krävs för att servera en vällagad måltid och sköta servicen på ett högklassigt vis. Vårt gemensamma mål ska vara att ge ett oförglömligt minne för er och era gäster.

– En lantlig idyll mitt i naturen på magiska Bjärehalvön
Precis utanför de pittoreska gamla fiskebyarna Torekov och Båstad ligger G Swensons lada med närhet till Ängelholm, Helsingborg & Halmstad. Det finns mycket att se och göra som era gäster säkert kommer att kombinera med sin vistelse på Bjärehalvön. Det är nära till Ängelholms flygplats, E6AN och olika boendemöjligheter vilket gör logisitken enkel för långväga gäster

Mat och dryck

G Swensons krog är vår restaurang som ligger mitt i Torekov, mellan hamnen och parken. På våra bröllop håller servicen såväl som maten samma högklassiga nivå som på vår krog. För oss är lokala råvaror en självklarhet, vi har sedan 1990 kört till våra eminenta bönder och producenter på Bjäre för att hämta dagsfärska råvaror. Varje morgon gör vi en sådan runda. I köket råder kreativitet och vi tar in kontinentala smakkombinationer i vårt skandinaviska kök. Vissa rätter har vi blivit kända för i både Sverige och New York, på menyn hittar du alltid någon av våra signaturrätter som köttbullar, fisksoppa, räk & skaldjursröra. Att vara omgiven av duktiga odlare och producenter ger oss som krögare på Bjärehalvön en extra glädje i vår matlagning, intresset och servicen är stor och varm från alla.

Jalle har arbetat med viner sedan han öppnade finkorgen 1990 och på krogen har vi idag över 200 viner listade i vår vinlista. Till ert bröllop kommer han att hjälpa er och guida er så att ni får viner som passar maten och er smak. När menyn är satt ger Jalle tips på viner från systembolagets sortiment, ni köper och hämtar själva och sparar in på kostnaden.

Historien bakom G Swensons

G Swenons krog, före detta skeppsfurnering, lanthandel, glasskiosk, korvkiosk, ”bokhandel”, café, finkrog, bistro, idag ett koncept ni får benämna som ni vill. Det började i ett hus i Torekovs hamn en gång för drygt 100 år. Gustaf Swenson bestämde sig för att bosätta sig i Torekov, gifta sig med Ella och driva handelsverksamhet i hamnen. Idag driver tredje och fjärde generation vidare i form av restaurang, fest och cateringverksamhet.

Våra populära 3 dagars Bröllop

Genom att buda till ett längre bröllop får ni och era gäster en helhet där era gäster hinner med att bekanta sig med både er, gamla och nya vänner. Bröllop 3 dagar i ända är mångas dröm men ofta allt för kostsamt. Vi har hittat ett upplägg som inte nödvändigtvis behöver innebära att bröllopet blir dyrare för er del.

DAG 1 – MIDDAG

Dagen innan bjuder ni in till middag på G. Swenson´s Krog vid hamnen i idylliska Torekov, ett fiskesamhälle med gamla anor och Hallands Väderö strax utanför. Detta skapar gemenskap inför bröllopsdagen och alla tillresande oftast ändå upptäcka bröllopsorten och ha något att äta. På G. Swenson´s Krog har ni en del av restaurangen abonnerad för er räkning. Vi ordnar en förmånlig meny och då ni bjuder in gästerna valfritt till denna tillställning vilket gör att de kan stå för mat och dryck på restaurangen själva och inte belasta ert bröllops budget.

DAG 2 – BRÖLLOPSFESTEN

Den riktiga bröllopsfesten komponeras och hålls i vanlig ordning. Gästerna har nu träffat och bekantat sig med varandra och är redo för att kalas de sällan kommer glömma!

DAG 3 – BRUNCH

Dagen efter bjuder ni in till Brunch på restaurangen. Vi lagar en av våra klassiska brunchbuffér och hela restaurangen är bokad för er räkning mellan 11:00 och 13:00. Festsällskapet får förmiddagen på sig att äta gott och tillsammans sammanfatta helgen samt tacka bröllopspar och värdar. snacka ut om gårdagens händelser. Efteråt finns tid för alla att ta en promenad i Torekov eller utforska andra delar av Bjärehalvön innan man skiljs åt. Detta är dagen som gäster såväl som brudpar uppsakattar mest då de för möjlighet att knyta nya och gamla band mellan gästerna från det stora kalaset.

Kostnadsfri bröllopskonsultation

När ni beslutat er för Bröllop med G. Swenson’s följer vi med i er planering så mycket som ni önskar och hjälper till med allt ni har behov av och där vår erfarenhet kan vara ett stöd. Vi har kontakter med fotografer, dekoratörer, konditorer, DJ, Coverband, tältfirmor, ballongkosnstnärer, diverse fordon för bröllopsparets ankomst till festen och mera. Våra rekommendationer i dessa frågor står vi kvalitetsmässigt för. Vi kallar detta för bröllopskonsultation. En service andra behöver hyra in från utomstående proffs. eller helt enkelt inte har råd med. Vi har en stolthet i de fester vi arrangerar och vill att varje tillfälle ska bli unikt och perfekt. Utan att vi är dyrare än våra konkurrenter Detta ingår alltid på G. Swenson´s Lada.

Bokningsförfrågan

Maila: info@swensons.se