Förra årets Bjärekyckling-helg på G. Swensons var en stor succé och redan under arrangemanget tänkte vi att det här ska vi definitivt göra om. Den 3-5 juni är det dags. I år utökar vi antalet rätter från fem till sex, samt att vi kör arrangemanget i hela tre dagar!
G. Swensons och Bjärefågels matkreatörer Alexander Falkheden och John Englund har tillsammans skapat menyn som tar fram hela smakregistret som finns i den långsamt växande Bjärekycklingen; smaker som kommer att framhävas på bästa sätt med hjälp av nyskördade Bjäreprimörer.
Per-Olof Ingemarsson och Martin Ingemarsson, ägare till Bjärefågel kommer att vara på plats fredag och lördag för att avnjuta menyn och vara värd tillsammans med Jarl Toremalm, krögare sedan 1989 på G. Swensons Krog.
Hjärtligt välkomna att boka bord på telefon 0431-364590. G. Swensons bjuder på lite bubbel mellan klockan 18:00-18:30 och sedan serveras menyn från 18:30. Vinmeny med tre viner kommer att presenteras under kvällen.
Vi ses!
MENY
Bjärekycklingfond
Smaksatt med brynt smör, svamp och ramslök
Pocherat ägg
Rökt yoghurt med dill, krispigt Bjärekycklingskinn, stenbitsrom och friterad jordärtskocka
Bjärekycklinglevermousse
Serveras med kryddbröd, päronpuré smaksatt med rosmarin och friterad schalottenlök
Rökt Bjärekyckling
Stekt svamp, rödbetor, friterade potatischips, ramslöksmajonnäs och tryffel
Grillat Bjärekycklingbröst
Sauterad spetskål, grillad sparris, kycklingglace och örtslungad färskpotatis
Färska jordgubbar
Bakade rabarber, vanilj, grädde
Öppettider:
Fredag 13 maj 12:00 – 23:00
Lördag 14 maj 12:00 – 23:00
Söndag 15 maj 12:00 – 15:00
Fredag 20 maj 12:00 – 23:00
Lördag 21 maj 12:00 – 23:00
Söndag 22 maj 12:00 – 15:00
Fredag 27 maj 12:00 – 23:00
Lördag 28 maj 12:00 – 23:00
Morsdag:
Söndag 29 maj 12:00 – 21:00
Juni:
Fredag 3 juni 12:00 – 23:00
Lördag 4 juni 12:00 – 23:00
Söndag 5 juni 12:00 – 23:00
Måndag 6 juni 12:00 – 17:00
Från 10 juni till 26 juni:
Måndag – Fredag från 18:00
Lördag och Söndag från 12:00
Från 28 juni har vi öppet varje dag från klockan 12.
Ni hittar mer infomration & menyer på vår hemsida swensons.se
Bjärekyckling från Torekov
Bjärefågel i Torekow AB ligger strax utanför Torekov och producerar Bjärekyckling som säljs till utvalda restauranger och i välsorterade livsmedelsaffärer över hela Sverige. Från första början har fokus legat på att skapa en tillsatsfri kyckling som föds upp på ett ekologiskt hållbart sätt. Det innebär att djuren från start till slut får ett helt vegetabiliskt majsbaserat GMO-fritt foder som till största delen är närodlat, att djuren har gott om plats att röra sig på, att saltlake eller vatten inte tillsätts i oförädlade produkter efter slakt, samt mycket mer.. Läs mer om Bjärefågel på www.bjarefagel.seoch www.facebook.se/bjarefagel.