BRÖLLOP PÅ BJÄREHALVÖN

VI HAR ARBETAT MED BRÖLLOP I ÖVER 30 ÅR

GUSTAF SWENSONS

På 1880-talet när tiderna var dåliga fick Gustaf Swenson en 2-krona av sin mormor i sydöstra Småland och ett lycka till. Han var 14 år. Småningom kom han till Malmö och fick arbete. Ytterligare en tid senare blev han handelsresande och kom sedermera till Bjäre och fIck tjänst i en handelsbod vid Slättaröd. På en gård intill med 3 döttrar i familjen fanns Ella. Kärlek uppstod mellan Gustaf och mellansystern.

I början av förra seklet kom så Gustaf till Torekov och fick höra i hamnen att skepparna på de små lastfartygen som utgick från Torekov skickade bud med varandra om inköp av förnödenheter i de större städerna runt Kattegatt. Huset som hyser G. Swensons Krog idag var till salu. Gustaf tog mod till sig och gick till Ellas far Lars Nilsson med sin affärsidé. Den bestod i att köpa fastigheten och starta skeppsfurnering i Torekov och därmed trygga sin och Ellas försörjning. Lars tyckte det var en god idé men sa att här lånas inga pengar, jag köper huset och du hyr av mig så får vi se.

KJELL SWENSON

1914 blev det bröllop och förste sonen Kjell föddes samma år. Åren gick och på 20-talet försvann skutorna i depressionen, marknaden för skeppsfurnering försvann. Det blev dags att förändra konceptet. Lanthandel Sortimentet växte och 1931 byggdes en liten sommarkiosk. Kriget kom och kriget gick, Ella och sonen Kjell fortsatte.

På 50-talet var det Kjell och Ewy som drev företaget vidare. Snabbköpen kom till och lanthandel sverige försvann sakta. Så även Gustaf Swenson. Men Kjell och Ewy såg möjligheten i förändringen och 1965 stod en modern kiosk med glass, korv och allt vad en kiosk kan erbjuda. Den andra stora förändringen var ett faktum, denna gången var det livsmedelslagstiftning som var den utlösande faktorn.

VIGSEL PÅ BJÄREHALVÖN

På bjäre finns det ingen brist på magiska platser att förgylla en vigsel på. Ifall vigseln inte sker i någon av Bjäres många kyrkor så tipsar vi såklart om våra smultronställen ute i på landsbygden.

Är det så att ni önskar högtalare, mikrofon, sittplatser eller dylikt så erbjuder vi den servicen med våra nya inköpa utrustning. Detta är inget inget krav för de som vill använda oss som arrangörer.

- Bärbar högtalare med stativ
- Trådlös mikrofon med stativ
- Bänkar

4 500 kr

- Vintage jeep (kubelwagen)

1500 kr

I våra priser ingår det att vi kör ut och sätter upp utrustningen samt plockar ner den efteråt. Vid uthyrning av vår bil ingår det att vi tankar den samt städar den efteråt.

BRÖLLOPS LOKALEN

Vår renoverade fastlada är den perfekta platsen för en bröllopsmiddag & bröllopsfest. Lokalen är utrustad med en stor matsal som kan sitta 140 matgäster men även styckas av vid behov, lokalen har även en upphöjd scen, ett dansgolv och en bar. Ladan är lokaliserad mitt bland vackra landskaps vyer i utkanten av Torekov. Under åren har vi utrustat lokalen men alla nödvändigheter som behövs och lite till för att passa stora fester till enklare tillställningar.

- Hovmästare med servis personal (8 timmar)
- Dukning av bord
- Linnedukar och Linneservetter till alla bord
- All is för kylning av dryck och drinkar
- Allt porslin, glas och bestick
- Städning efter festen
- Ljud för dansgolvet
- Ljus för dansgolvet
- Trådlöst PA system
- Rökmaskin
- Projektor
- Tillträde till festlokalen för dekoration innan festen
- Konsultation innan bröllopet

Totalt: 20.000 kr

Blomsterdekorationer, bröllopstårta och underhållning har vi valt att hålla utanför våra paket. Vi har goda rekommendationer och samarbeten som vi gärna delar med oss av.

MAT & DRYCK

G Swensons krog är vår restaurang som ligger mitt i Torekov, mellan hamnen och parken. På våra bröllop håller servicen såväl som maten samma högklassiga nivå som på vår krog. För oss är lokala råvaror en självklarhet, vi har sedan 1990 kört till våra eminenta bönder och producenter på Bjäre för att hämta dagsfärska råvaror. Varje morgon gör vi en sådan runda. I köket råder kreativitet och vi tar in kontinentala smakkombinationer i vårt skandinaviska kök. Att vara omgiven av duktiga odlare och producenter ger oss som krögare på Bjärehalvön en extra glädje i vår matlagning, intresset och servicen är stor och varm från alla.

3-RÄTTERS MIDDAG

- 2 timmars konsultation med kökschef
- Jordgubbar till fördrinken
- Kaffe till tårtan
- Kombinera en meny med våra noggrant komponerade maträtter
- Kaffe till tårtan

595 kr / per person

DRYCK PAKET

På G.Swensons lada erbjuder vi våra gäster att ta med egen dryck mot en korkavgift. Det innebär att ni själva köper drycken och att vi kyler, öppnar samt serverar den. Detta gäller all dryck till festen. I korkavgiften erbjuds även rådgivning för vilka viner som passar maten bäst. Det innebär att notan för bröllopet inte springer iväg och att en maten kan avnjutas till något gott och passande.

80 kr / korkavgift per person för all dryck hela dagen

2 & 3 DAGARS BRÖLLOP

Bröllopstider är magiska och det är ofta många som rest långt för att fira och umgås. Vi har därför kombinerat ett populärt paket där helgen blir längre för alla utan att det nödvändigtvis blir mycket mer kostsamt för brudparet. Det går att lägga till en av dagarna om det önskas.

MIDDAG DAGEN INNAN

Dagen innan bjuder ni in till middag på G. Swenson´s Krog vid hamnen i idylliska Torekov, ett fiskesamhälle med gamla anor och Hallands Väderö strax utanför. Detta skapar gemenskap inför bröllopsdagen och alla tillresande oftast ändå upptäcka bröllopsorten och ha något att äta. På G. Swenson´s Krog har ni en del av restaurangen abonnerad för er räkning. Vi ordnar en förmånlig meny och då ni bjuder in gästerna valfritt till denna tillställning vilket gör att de kan stå för mat och dryck på restaurangen själva och inte belasta ert bröllops budget.

- Fördrink
- 2 rätters middag
- Kaffe

345 kr / per person

- Vinpaket

195 kr / per person

BRUNCH DAGEN EFTER

Dagen efter bjuder ni in till Brunch på restaurangen. Vi lagar en av våra klassiska brunchbuffér och hela restaurangen är bokad för er räkning mellan 11:00 och 13:00. Festsällskapet får förmiddagen på sig att äta gott och tillsammans sammanfatta helgen samt tacka bröllopspar och värdar. snacka ut om gårdagens händelser. Efteråt finns tid för alla att ta en promenad i Torekov eller utforska andra delar av Bjärehalvön innan man skiljs åt. Detta är dagen som gäster såväl som brudpar uppsakattar mest då de för möjlighet att knyta nya och gamla band mellan gästerna från det stora kalaset.

- Brunch ala G. Swensons krog

245 kr / per person

VÅRA SAMARBETEN

Blomsterdekorationer, bröllopstårta och underhållning har vi valt att hålla utanför våra koncept. Vi har goda samarbeten med blomsterdekoratörer, konditorer, djs, saxofonister och fotografer. Är det så att ni vill utnyttja vårt nätverk så sätter vi gärna er i kontakt med våra favoriter.