Välkommen till G Swensons krog i Torekov. Vi är en familjerestaurang i Torekovs hamn med anor sedan 1907. Idag är 3e och 4e generation på plats för att ge dig en upplevelse. För oss är lokala råvaror inget märkvärdigt, sedan öppnandet av restaurangdelen 1990 har vi dagligen kört till våra eminenta bönder på Bjäre för att hämta råvaror av bästa kvalitet.

Nedan har vi samlat allmän information om Hovs Hallar och Skåneleden.

Hovs Hallar

Det finns en plats på Bjäre där klipporna stupar rakt ner i havet. Det är ett vilt landskap med karga klippor och gröna buskar.  En del säger att det är Bjärehalvöns version av Kullahalvöns klippor vid Nimis som Lars Vilks bygt på, men här finns inga träkonstverk utan naturen är sitt egna konstverk. Har du sett Ingmar Bergmans “Det sjunde inseglet”? Inledningsscenen  när Max von Sydow spelar shack med döden, är inspelad på Hovs Hallars klippor här på Bjärehalvön. Riktigt så mörkt och dystert som det ser ut i Bergmans kända film, ser det inte alltid ut i Hovs Hallar. Skiner solen så är det en perfekt plats för en utflykt! Ta med picknick och vandra längs med stranden till en grotta eller gå åt andra hållet och kom till perfekta hoppklippor. Det kan faktiskt vara ett perfekt utflyktsmål även om det regnar och blåser. Vi tycker att det finns få naturupplevelser som är så dramatiskt som vågorna när det blåser upp och det kan vara spännande att se hur vågorna rullar in för att splasha upp mot klipporna. Ett dramatiskt skådespel! På hösten växer det vilda björnbär som man kan mumsa på. Men glöm inte att Hovs Hallar är ett naturreservat. Den enda tiden man kanske får se upp för att vandra längs de branta klipporna är under vintern då det kan bli riktigt halt och man får se upp så man inte halkar.

 

Skåneleden

Är du sugen på att vandra i Skåne? Skåneleden är totalt 100 mil lång och består av några av de bästa vandringslederna. Den ingår också i North Sea Trail som går genom Danmark, Tyskland, Holland, Sverige och Storbritannien. Skåneleden på Bjärehalvön är märkt med orangea markeringar som är lätta att se. Man kan vandra från Ängelholm längs med hela kusten till Båstad eller inåt landet upp över Hallandsåsen. Om du väljer kuststreckan som även kallas Kustvandringen och strecker sig längs Bjärehalvöns kust så får du ett utmärkt vandringsled med natursköna vyer och fantastisk natur som är 50 kilometer lång. Det finns lägerplatser med vindskydd längs med streckan, men en del väljer att göra en lite lyxigare vandring och ta in på något av de många B&B, hotell och pensionat som finns längs med streckan på Bjärehalvön. Om du så väljer att sova i vindskyddet borta i skogen vid Torekovs Camping eller ta in på hotell så kom till oss på G Swensons krog i Torekovs Hamn och avnjut en god middag efter en hård dags vandring, det är du värd!