Välkommen till G Swensons krog i Torekov. Vi är en familjerestaurang i Torekovs hamn med anor sedan 1907. Idag är 3e och 4e generation på plats för att ge dig en upplevelse. För oss är lokala råvaror inget märkvärdigt, sedan öppnandet av restaurangdelen 1990 har vi dagligen kört till våra eminenta bönder på Bjäre för att hämta råvaror av bästa kvalitet.

Nedan har vi samlat allmän information om Tennisveckan i Båstad och Hotell Skansen.

Tennisveckan i Båstad

En gång om året, under några veckor, speciellt en, så händer något på Bjärehalvöns annars så stilla gator. I Båstad så får den lokala ortsbefolkningen besök av flera tusen människor som vill komma och njuta av Båstads vackra natur, goda restauranger och shopping utbud, men också nånting helt unikt; tennis och fest. Vi skulle ljuga om vi inte nämnde fest, för visst är det tennisen det de handlar om i Båstad men festen kom på köpet och har blivit lika känd den med. Båstad har alltid haft en stark tennistradition och med olika tävlingar och turneringar, som när kung Gustaf V spelade tennis under smeknamnet Mr G och det växte med ATP turneringen Swedish Open som spelats där sedan 1948. Swedish Open har blivit fram röstad av de proffisionella tennisspelarna själva till den bästa tävlingen på ATP-touren flera gånger om. I Båstad har dem roligast och det har gjort att hela festen växt omkring dem. Pepes Bodega som ligger granne med centercourten och hotellet Skansen där spelarna bor har såklart en stort del av det hela. Det är där tennisspelarna festar, det är där som alla vill festa! Men området har med tiden utökat och växt till att bli hela hamnen, det poppar upp restauranger i de gamla fiskebodarna där man kan äta på enkla stolar och bord. Många företag kommer hit och berättar om sina nya produkter, det är mycket give aways och en glad stämmning råder hos alla! Numera är tennisveckan inte bara en vecka utan två. En damtennisvecka och en herrtennisvecka! Man kan akdrig få för mycket av det goda, och vill ni boka biljetter till tennisen i Båstad är det nog faktiskt bäst att göra det redan nu.

 

Hotell Skansen

Mitt i smeten ligger Hotell Skansen, faktum är att Hotell Skansen sitter ihop med Centercourten och när spelarna ska gå från en match och till sitt hotellrum så går dem genom en gång rakt in. Vill man vara där det händer, så är det där man ska bo. Men om man är sugen på lite mer lung och ro eller kanske i alla fall rätten att välja när man vill ha stohej och när man vill ha avslappning så är det ett bra tips att bo i Torekov och köra in till Båstad för just dem tennismatcherna man vill se, eller just det eventet man ska gå på. Hotell Skansens systerhotell är Torekov Hotell, så det är samma kedja och dem håller nog högst standard när det kommer till boende på hela Bjäre. Hur ni är gör så får ni inte missa ett besök i Torekov när ni är i Båstad för tennisen!