Sälsafari på Hallands Väderö

Vi bokar Nanny, den äldre fiskeskutan, fyller den med drycker, servispersonal, snittar och tilltugg. Skepparen lägger loss och vi glider i långsamt ut mot Hallands Väderös utsida. På vägen får ni från havet njuta en annorlunda utsikt av Hallands väderö, Vinga skär, Torekov och även Kullahalvön. Ni kommer garanterat att få se sälar och fåglar från det rika djurlivet på ön, ibland skymtas även tumlare eller andra djur. Tillbaka in i hamn står restaurangen dukad med middag och drycker efter era önskemål.

Har du en annan idé du vill förverkliga? Komponera ditt eget koncept! För oss finns inga hinder, vi har nära kontakter med många aktörer och kan ordna precis det du vill. Vinprovning, whiskyprovning, sälsafari, vattenskidsåkning, kitesurfing, tävlingar på hemmeslövs herrgård, ribb båt med häftiga Stora Blå eller en runda Speedcats i Båstad, som gocart fast på vatten! Utgå från en god och trevlig middag på G Swensons krog så löser vi allt från evenemang till centralt boende i Torekov.

Hallands väderö

Några kilometer ut i havet ligger en isolerad oas, Hallands Väderö. Väderötrafiken kör turer dit dagligen under sommarhalvåret och det finns fantastiska platser att bada eller strosa på. Med ett unikt klimat har ön en rik fauna och flora. Ovanliga fåglar från Afrika och Asien häckar på skären, härom året besökte sottärnan ön och det är det enda registrerade besöket den fågeln gjort i Sverige, någonsin. På öns mitt finns ett träsk som är som en regnskog. Kort och gott är det en guldpärla för en naturvän, eller för den badglade. Vattnet är klarare än någon annan stans och där finns flera klippor och stränder perfekta för bad. På norrsidan finns rev och grund som har varit förrädiska för sjömän genom åren, det är inte ovanligt att båtar förliser där än idag. På öns sydvästra sida finns en naturlig hamn, under skeppshandelns tid var det en av eller kanske den viktigaste hamnen i Kattegat.